Dzisiaj trochę luzu, temat akurat na sezon ogórkowy...
"Rum Love Festiwal to niezwykła okazja do poznania nowych smaków i
aromatów najlepszych rumów na świecie. Uczestnicy festiwalu przeniosą
się na dwa dni do krainy przepełnionej tym aromatycznym trunkiem.
Festiwal odbył się w dniach 07-08.06.2019 we Wrocławskim Centrum
Kongresowym przy Hali Stulecia już po raz trzeci." [https://rumlovefestiwal.com/pl/]
Cóż więcej można powiedzieć - słowa są tutaj ułomnym narzędziem. O smakach można mówić w nieskończoność, ale w ten sposób smaku nie poczujemy. Szczególnie, że jeśli rumów (a przecież to odnosi się to wszystkiego co smakujemy) wcześniej nie próbowaliśmy, opis będzie jedynie możliwe wrażenia naśladował, szukał odniesień do smaków już znanych, owoców, żywic drzew, dębowych beczek... Smak inspiruje opis, ale czy opis odtworzy u słuchacza/czytelnika - smak?
Jedynie osobiste doświadczenie, tylko tyle i aż tyle potrzeba, aby coś o rumie się dowiedzieć. I świetną, a zarazem nieczęstą okazją aby posmakować tak wielu rodzajów, odmian, regionów rumu jest właśnie Rum Love Festiwal, powołany do życia przez wrocławskich pasjonatów tego trunku, Tomasza Krzyka i Jaceka Bonieckiego, właściciele salonu BlackBeard Barber&Barrel House.